19 juni 2010

Jag lovade ju egentligen en fortsättning av mina studentdagar idag, men dessvärre kommer ni inte få chansen att höra mer förrän imorgon.

Anledningen till detta har att göra med det kungliga bröllopet jag kollat på sedan klockan var halv två idag. Det har varit magiskt och har nästan fått mig ändra uppfattning om hur jag vill att mitt eget bröllop skall vara.
Kyrkan var fantastiskt vacker, Victorias klänning var vacker, Carl-Philip var lika snygg som vanligt, Madeleine likaså. Konungen och Drottningen var urtjusiga, och resten var otroligt uppklädda och väldigt vackra! (speciellt Mette Marit som är en av de snyggaste kvinnorna jag sett)

Nu är det dags att få i mig någon mat så man orkar sitta uppe hela kvällen fram tills bröllopsvalsen.


Over and Out

18 juni 2010

Jäklar!

Jag visste att det var längesen jag unnade er och mig själv ett inlägg här, men att det var mer än en månad sedan hade jag aldrig kunnat ana.
Det är mycket jag inte hunnit med att skriva om. Klassresan, middagen i slite, vagnåkningen, studenten i slite, studenten i klinte, studentmottagningen, kvällarna efter studenterna, städningen innan flytten, utflyttningen, lösning av boende... Ja, ni fattar nog vad jag menar.

Den här senaste månaden har nog varit den mest innehållsrika månaden för mig på länge, därför tänker jag skriva om det jag minns som bra, och det jag minns som dåligt med alltihopa jag nämnde ovan.
Då börjar vi med klassresan.. Allting började halvdant, sedan blev det utmärkt och slutade i en katastrof. Halvdant började det för att gnabb mellan klasskamraterna, och jag som faktiskt inte orkade bry mig tog avstånd och hade det tråkigt de första timmarna. Efter att vi varit i stockholm och jag hängt runt med Jocke och Peter så blev allt lite bättre. Vi peppade oss med varsin öl på en fin uteservering innan vi skulle bussa till hamnen där kryssningsbåten avgick. På båten var alla glada och insåg väl antagligen att vi skulle SLIPPA gotland för några timmar och definitivt kunde glömma alla våra problem vi hade hemma bakom oss. Sedan redan första natten på båten sprack allt. Men bara för mig. Alla andra levde livet och var lyckliga medan jag var hängig och grät ut all vätska ur min kropp så fort jag försökte prata med någon.
Jag vill också säga att anledningen till detta är någonting jag väldigt gärna håller för mig själv.
I alla fall blev det lite bättre när vi kommit tillbaka till stockholm igen och jag insåg att jag faktiskt skulle få träffa olle igen. Och när jag gjorde det.. Aldrig har jag mått så bra!

Och nu vidare till middagen i slite, som fungerade litegrann som en avtackning och ett farväl till vårat älskade slite som varit vårat andra hem de senaste tre åren. Den var en av de bästa kvällarna och dagarna jag haft. (trots det faktum att jag var i skolan från 9 på morgonen) Åkte till skolan, hade ingenting att göra, började fixa inför kvällens middag tillsammans med Emilia. Allt flöt på och vi hade otroligt roligt under tiden. Tänka sig va? Ha roligt med att ställa i ordning bord och duka och städa.. Ibland är man bra knäpp. Antar att det var tröttheten som gjorde att jag njöt av stunden.
När middagen började så var det näst sista gången hela slitebaden skulle fyllas av hungriga otåliga människor. Middagen som bestod av kajpsoppa, tacobuffé och rabarberpaj var en succé. Vilket även alla lärare vi bjudit in och alla föräldrar/elever också tyckte. Underbart, underbart.

Och sen går vi ett snäpp vidare till vagnåkningen, som egentligen tillhörde kommunala skolornas student. Jag var vid våran vagn nästan sist av alla i min klass trots det att jag var där vid tolv, direkt när jag kom dit och kved över att "snart kommer jag bli bakis från igår D:" så fick jag mig en stark cider som återställare för att förhindra bakfyllan. Det var nog faktiskt väldigt välbehövligt.
På vagnen var det en lååååång väntan innan säveeleverna hade sprungit ut så vi kunde åka, men när vi väl gjorde det så var alla från klassen mer än pepp. Det blev dans, sång, alkohol, och jäkligt glatt humör!
Detta pågick i ett fram till vi slutade åka. Men nu skall ni verkligen inte tro att vi inte hade något matstopp eller så, för det hade vi. Redan klockan 3 (en timme efter att vi börjat åka) så var det tårtkalas på östercentrum. Alla i min klass hann dit, men jag som inväntade en helvetes massa samtal och virrade omkring för att hitta min pojkvän och min alkohol hann aldrig till östercentrum. Tråkigt tråkigt, men jag var åtminstone först tillbaka till vagnen!
"andra" stoppet ägde rum hemma hos min pappa. Nojjig som jag var tillät jag inte en enda av mina klasskamrater/de som hjälpte till på vagnen att röka eller dricka någon form av alkohol så det var synligt för pappa och Gunilla. Just av den anledning att de kan vara känsliga för sånt. Dock för att komma till saken så var hamburgarna vi gemensamt lagt i hop till heeeeeelt underbara och välbehövde och alla gick mätta och belåtna tillbaka till vagnen.
"sista" stoppet var vid halv tio när de flesta vagnar slutade köra. Vi tänkte då gå till gute, men det var totalt ovärt att betala 100 kr för att gå in på ett stället där det knappt fanns en själ. Så dit gick jag inte utan följde med Jannike, Petra och Jocke till bistro där också kvällen fick ett gott slut innan jag gick hem för att sova.

och med tanke på hur långt detta inlägg blev så tänker jag faktiskt inte plåga er mer utan tänker snarare försöka fortsätta skriva imorgon och se hur mycket jag hinner med.


Over and Out